30 apríla 2024

Stres nás sprevádza každý deň. Žiaľ, život v permanentnom strese nepriaznivo ovplyvňuje naše zdravie a pohodu. Ak tento stav napätia pretrváva dlhší čas, telo sa nedokáže upokojiť, zregenerovať, uvoľniť, a teda ani oddychovať – môže to mať trvalé a vážne zdravotné následky. Preto je potrebné sa týmto problémom zaoberať. Nemusíte hneď používať trankvilizéry.

Tu je na začiatok dobré využiť to, čo nám ponúkajú výrobcovia špeciálnych doplnkov stravy. Využívajú tradičné poznatky, čerpajú z prírody. Tieto upokojujúce bylinné recepty sú účinné a bezpečné pre telo. Dlhodobé a pravidelné používanie umožňuje pozorovať pozitívne účinky.

Doplnky podporujúce regeneráciu, zdravý spánok, odpočinok – patria medzi ne napr výťažky z medovky lekárskej, valeriány lekárskej, chmeľu. Ide teda o rastliny známe svojimi neoceniteľnými vlastnosťami v tejto oblasti, takže po nich môžete bez obáv siahnuť.

Bylinné doplnky na upokojenie

Dnes je, žiaľ, veľa ľudí odsúdených na život v permanentnom strese. Takáto situácia môže viesť k vážnym následkom, k nervovému zrúteniu, brániť každodenným kontaktom s ostatnými, brániť dobrému spánku, ktorý je nevyhnutný pre správnu regeneráciu organizmu.

Zhoršenie týchto problémov môže spôsobiť vážne zdravotné problémy. Preto sa v takýchto situáciách oplatí začať siahať po doplnkoch – bylinných prípravkoch na báze látok rastlinného pôvodu. Tieto rastlinné látky sa v ľudovom liečiteľstve používajú už po stáročia, takže ich účinok na ľudský organizmus pozorne sledujete.

Užívanie bylinných doplnkov je teda bezpečnejšie a menej invazívne a zároveň umožňuje dosiahnuť uspokojivé výsledky pri dlhodobom užívaní. Súčasťou takejto profylaxie by preto mali byť prípravky s melisou, koreňom valeriány lekárskej alebo chmeľom. Vďaka tomu môžete podporiť svoje telo doplnením stravy o potrebné zložky, ktoré vám umožnia upokojiť sa a upokojiť.

Dopĺňanie vitamínov – je to potrebné?

Užívanie doplnkov je skratka. Tu je zodpovedný a uvedomelý prístup vlastne nevyhnutný. Nemali by ste dôverovať reklamným správam, ktoré prezentujú doplnok ako liek, ako liečivú látku.

Doplnky nie sú liečivé, ale môžu alebo nemusia pôsobiť profylakticky. Nie každý si je vedomý toho, že ich pro-zdravotný účinok nemusí byť dokázaný, pretože ide o produkty, ktoré sú spracované na rovnakej úrovni ako potraviny – a nie lieky. Ak teda spozorujete príznaky nedostatku vitamínu – namiesto toho, aby ste v panike siahali po výživovom doplnku – mali by ste sa najskôr zamyslieť nad zmenou stravovania a zavedením hodnotnejších produktov, ktoré sú prirodzeným zdrojom vitamínu.

Vďaka tomu si môžeme oveľa viac pomáhať. Doplnky sa samozrejme dajú použiť, ale len ako podporné a len výberom tých, ktoré sú skutočne potrebné. Nemali by sa kombinovať, pretože môžu mať podobné alebo rovnaké zloženie – vtedy môže hroziť predávkovanie niektorým vitamínom, čo je veľmi nebezpečné.